FAQ: veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over de e-bike of e-bakfiets van Vogue. We helpen je het liefst zo snel mogelijk via onze website. Bekijk de FAQ en ontdek het antwoord op veelgestelde vragen: algemene informatie, de E-bike & E-bakfiets, en Garantie & Onderhoud. Staat jouw vraag niet tussen het overzicht? We horen het graag, want zo kunnen we onze service nog verder verbeteren. 

Overige vragen kan je natuurlijk ook altijd stellen tijdens een bezoek aan één van onze dealers bij jou in de buurt.

Op onze Winkels pagina vindt u een overzicht van alle Vogue dealers.

Helaas hebben wij geen inzicht op welke E-bikes of E-bakfietsen onze Vogue dealers in hun showroom hebben staan. U kunt het beste contact met uw dealer opnemen om naar zijn actuele voorraad te vragen.

Voor het kopen van de juiste framemaat kunt u zich het beste laten adviseren door een van onze Vogue dealers.

Comfort op een elektrische fiets is uiteraard belangrijk. Ben je iets langer dan gemiddeld, laat je fiets dan perfect afstellen bij een erkende Vogue-dealer.

Wij leveren de E-bike of E-bakfiets zoals deze wordt getoond en omschreven. Eventuele aanpassingen kunnen gedaan worden door onze dealers. Vraag de Vogue dealer  naar de mogelijkheden.

Wij hebben voor onze E-bike of E-bakfiets een adviesprijs. Onze Vogue dealers zijn zelfstandige ondernemers en bepalen zelf hun prijs.

Uw Vogue dealer kan u hierover informeren en adviseren.

De fabrieksgarantie kan door een andere Vogue dealer in behandeling genomen worden. De gratis onderhoud- en/of servicebeurten zijn niet overdraagbaar.

E-bike en E-bakfiets

Vogue dealers geven u graag informatie betreft onze E-bikes of E-bakfietsen. Alle info is uiteraard ook te vinden op onze website.

U kunt bij één van onze Vogue dealers informeren of het testen van een E-bike of E-bakfiets mogelijk is bij hun in de winkel. In de meeste gevallen is hier ruimte voor op de locatie zelf, dan wel in de directe omgeving.

Bekijk hier onze voorwaarden met betrekking tot de garantie op een Vogue E-bike of E-bakfiets. 

Dit is zeker mogelijk. Voor specifiek advies en/of de juiste montage verwijzen wij u graag door naar de Vogue dealer bij u in de buurt.
Voor de veiligheid adviseren wij om het zitje aan het stuurpen of zadelpen te monteren. Wij adviseren geen kinderzitjes alleen vast te zetten op de achter drager, want dit kan tot overbelasting en breuk van de drager leiden waardoor de veiligheid van uw kind in geding komt. In dit geval geven we ook geen garantie op breuk van de achter drager.

De middenmotor is gevestigd op de trapas, en deze geeft de meest natuurlijke rijervaring. De E-bike ligt stabiel op de weg, en het is geschikt voor lange afstanden.

De voorwielmotor zit helemaal vooraan op de trapas gemonteerd. De motor is iets lichter in gewicht, terwijl je iets meer steun ervaart tijdens het fietsen. De E-bike met voorwielmotor is erg geschikt voor woon-werkverkeer en kortere afstanden. De voorwielmotor is in waarde iets goedkoper ten opzichte van de middenmotor.

Bij de E-bakfiets van Vogue heb je keuze uit de voorwiel-, achterwiel- of middenmotor. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Garantie & Onderhoud

Onderhoudsbeurten spreek je af met de dealer. Tijdens de garantieperiode is het gebruikelijk om periodiek onderhoud te laten plegen. Bespreek dit met de dealer.

De garantie op een Vogue E-bike of E-bakfiets is 2 jaar. 

Nee, garantie is alleen van toepassing voor de eerste eigenaar. 
 

U kunt met uw E-bike of E-bakfiets terug naar uw Vogue dealer. Indien zij er niet uit komen kunnen zij contact opnemen met onze Service- en Garantieafdeling.

Voor de afhandeling van fabrieksgarantie kunt u terecht bij een Vogue dealer

De fabrieksgarantie verloopt gewoon via de webwinkel. De fabrieksgarantie kan eventueel door een andere (erkende) Vogue dealer afgehandeld worden dan de verkopende partij. Als de E-bike of E-bakfiets niet bij deze Vogue dealer is gekocht, dan kan hij hier arbeidsloon en kosten voor service in rekening brengen.

Roestvorming ontstaat naarmate een fiets ouder wordt. Wel kan je dit zoveel mogelijk tegengaan:

  • Plaats de elektrische fiets zoveel mogelijk binnen/onder dak
  • Spoel vuilresten en zout (bij glad wegdek) direct van de fiets met water. Bij voorkeur koud
  • Gebruik een oude tandenborstel of kleine veger om verborgen vuil te verwijderen
  • zuurvrije vaseline, azijn of siliconenspray kan gevoelige onderdelen vrij houden van roestvorming 

Bovenal: gebruik de E-bike of E-bakfiets geregeld. Laat deze niet te lang stilstaan en kies voor een grote voorjaarsschoonmaak na de winter.